Менюто на ресторант „Сезони” издава майстор в кухнята! То е разнообразно, предлага модерно поднесена храна и създава настроение. А едно намигване съвсем неангажиращо напомня, че все пак опитвате авторски блюда.Традиционната българска кухня е преработена деликатно и с вкус, но и с почит към традицията. А това е знак за класа. Кулинарията не е догма. За това листът на ресторанта се променя със сезоните или с представянето на вкусове от различни краища на света.
Винарска изба Варна Избата е част от комплекс за винен туризъм с дегустационна, ресторант, мотел и магазин за вино и аксесоари. Изба “Варна” е оборудвана със съвременни съоръжения за производство на висококачествени вина. Технологията е съобразена с най-новите световни тенденции, с акцент върху ръчните операции. В процеса на преработка гроздето и виното се обработват внимателно и щадящо. За пръв път в България преносът на гроздова каша и вино се извършва гравитачно, без използването на помпи. Този метод допълва щадящите ръчни операции за получаване на уникални вина.
- Шато Коларово във винената листа на Сезони
Бяло вино Шардоне 2009 г. Виното притежава красив, искрящо златист цвят с неьен зеленикав отблясък. Елегантен, комплексен и интензивен аромат на горски цветя, подправки, цитрусови плодове, ванилия и масло. Заоблено и много хармонично, с мека свежест и усещане за пълнота във вкуса. Комплексно вино с дълъг и запомнящ се финал. Алк.: 13 % Вино Розе 2009 Розе 2009 от сорт Мавруд. Притежава нежен светлорозов цвят. В аромата присъстват интензивни нюанаси на малина и ягода, френско грозде и арония. Вкусът е сочен, с добро тяло, подчертана свежест и дълъг финал с плодов акцент. Мерло 2009 Виното е произведено от собствени лозя, намиращи се в с. Коларово.
Притежава изключително наситен, тъмнорубинен цвят с мек оттенък. Атрактивни аромати в носа – конфитюр от червени плодове – череша и касис, карамел, кафе, тютюн, кедър и ванилия. Заоблено, сочно и плодово с добър баланс, кадифени танини. Много дълъг послевкус, доминиран от подправки и ванилия. Едно типично вино за региона, впечатляващо със своята елегантност и завършеност. Добре отглежданите лозя и приложените класически технологии при производството му , го правят уникално. Отлежавало е във френски дъбови бъчви. Препоръчителна температура на консумация 20-22°
С Най-добрата компания на мерлото са средно тежките ястия: от сирената – камамбер, гауда, чедър и пармезан, от рибите – сьомга и риба тон, а от основните ястия – подходящо е сравнително голямо разнообразие от меса – говеждо, агнешко, телешко и свинско. Червено вино Ахал Вино със защитено географско указание Тракийската низина.
Произведено от сортовете: Мерло, Каберне Совиньон, Сира и Мавруд. Виното притежава искрящ, плътен, гранатов цвят. Атрактивен аромат на свежи горски плодове и подправки. Елегантно тяло, пикантен и мек вкус с нюанси на ядки и карамел. Много добър баланс между свежест и сладост, завършващ с топъл финал. Притежава интенсивен, устойчив вкусов аромат и продължителен послевкус. Алк.: 14 % Мерло 2009, спечели Златен медал и Специалният приз от престижния конкурс Citadelles du Vin 2010 в Бордо, Франция.
- Винена листа – пенливи вина, бели вина, розе, червени вина, десертни вина, вино на чаша