logo

Ресторант Егур Егур

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

Арменският ресторант Егур Егур е с дългогодишна история в София. Въпреки смяната на локацията, обслужването и качеството на кухнята не са променени. Менюто е фокусирано върху избрани ястия от арменската кухня, приготвени така, както бихте ги сготвили у дома - от пресни продукти, без икономии и заместители. Простичките рецепти са изпълнени майсторски и всичко е много вкусно.

Първият ресторант Егур, егур на ул. Шейново отваря преди около 10 г., после се разширява на ул. Добруджа, след това Хилда Казасян отваря Етно ресторанта на ул. Алабин, а на ул. Три уши Егур, егур се помещава от октомври 2013 г. Всички рецепти в менюто са на нейната баба. Те са много специфични, тъй като различните арменски фамилии имат различни тънкости на готвене.

„Името Егур, егур идва от едно детско стихотворение, единственото, което знаех на арменски. Моя много близък приятел Коко Каменаров често ми го казваше: „Пиленце, пиленце, ела, ще ти дам бонбонче”. „Пиленце” не отиваше, „бонбонче” не отиваше, а „ела, ела” ми хареса много, което е „егур, егур” всъщност.”