logo

ДЕРЕК ООД гр. София

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

Фирма Дерек ООД е основана през 1991г. в Благоевград с дейност внос и търговия на хранителни продукти. През 1994г. Дерек ООД закупува машини от австрийската фирма FESTO и е първата българска фирма, която започва производство на сухи смеси за кремове и сладоледи както в малки, потребителски, така и в килограмови опаковки. Рецептите за тях са разработени във водещи лаборатории в Германия и са съобразени с българския вкус. Качеството е едно от най-добрите на пазара и се поддържа в съответствие със система за контрол на качеството на храните – HACCP. Всички произведени продукти се продават прод запазена марка VIVA, придружени с необходимите сертификати и технологични спецификации одобрени от МЗ и РИОКОС. Уважаеми клиенти, с продуктите VIVA получавате европейско качество. Кремове крем Тирамису - студен крем с наситен специфичен аромат и вкус за производство на прочутия италиански сладкиш Тирамису. Разбива се със студена вода и течна сметана в съотношение 1:1:4. Получава се гладък крем с приятен гланц. Гарнира се с какао на прах. Препоръчва се след разбиването да се оформи изделието и да се остави в хладилник или фризер да стегне. Многократно изстудяване и затопляне не е препоръчително. Чийс Кейк - студен крем с наситен специфичен аромат и вкус за производство на торти и парфета. Гарнира се с желирани плодове (боровинка, капина и др.). Разбива се със студено прясно и кисело мляко в съотношение 2:4:2.5. След оформяне изделието се поставя в хладилник за 1-2 часа. Мус (ванилов, шоколадов, ягодов, малинов, лимонов) - десертни кремове за директна консумация с истински парчета плод. Подходящи за продажба на обем. Разбиват се със студена вода в съотношение 1:2 или с мляко в съотношение 1:3 с миксер на висока скорост за 5 минути. Увеличава първоначалния си обем 3 пъти. Може да се гарнира допълнително със сметана, фраститури или плодове. Парфе (ягодово, малиново) - С истински парченца плодове, специално приготвени за разбиване в студени смеси за парфета и торти. Разбива се с вода и течна сметана в съотношение 1:1:3. Лимоново парфе с лимонови парченца - специален крем, приготвен за разбиване с кесило мляко и сметана в съотношение 1:2.5:1. Получава се крем с приятен леко сладко-кисел вкус, особено подходящ за летните месеци. Може да се влага в торти, петифури, пасти и др. крем Бавария (сметанов, шоколадов, ягодов, малинов, портокал, боровинка) - сметанов крем, подходящ както за директна консумация, така и за влагане в торти. Разбива се със студена вода в съотношение 1:2. По желание може да се добави 0.5 л. течна сметана за получаване на по-мазен крем. крем Брюле - смес от 300 гр. прясно мляко и 500 гр. течна сметана се загряват на 80 °C. Добавя се 150 гр. крем Брюле и при непрекъснато бъркане сместта се оставя да ври 3-4 минути. Изсипва се в термоустойчиви чаши и се оставя в хладилник за 2 часа. Поръсва се с кафява захар или пудра захар и се запича докато се карамелизира. Стабилизиран крем за печене - кремът е педназначен за пълнеж на различни сладкарски изделия (еклери, понички, кроясани, кейкове и др.), стабилизиран, подходящ за влагане в изделия, които се пекат. 1 кг. крем се разбива в 3.5 литра вода със стайна температура, с електрически миксер на висока скорост 3-4 минути, докато крема се хомогенизира. Сладолед крем Сладолед (сметанов, ванилов, шоколад, лешник, ягода, боровинка, киви, портокал, банан, ананас, малина, кокос) - крем сладолед Italian style, пригоден за всякакъв вид автомати за сладолед. Сухата смес се разбива със студена вода в съотношение 1:3 и се оставя в хладилник за 1 час. За приготвяне на твърд сладолед със специализирани машини се препоръчва съотношение суха смес: вода - 1:2,8. Сладоледът може да се гарнира с крокан, шоколадови парченца или плодове. Зеленчукова подправка Ведета Съдържание: изсушени зеленчуци - моркови, целина, магданоз, лук, чушка, куркума, сол, натриев глутамат. Зеленчуковата подправка може да се влага в чорби, супи, бульони, сосове, в месни и постни ястия. Фирма Дерек ООД Ви предствя оптимални системи за стабилизиране предназначени за:

  • Емулгатори за малотрайни колбаси
  • Шприцващи препарати за шунки
  • Свързващи системи за ароматни и сочни продукти от кайма
  • Антиоксиданти за дълготрайност
  • Аромати
  • Окрехкотяване на прясно месо