logo

QMI

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

QMI е производствена компания, която започва своята дейност под името Квантум Маркетинг Инкорпорейтид, а малко по-късно серията от нейните продукти започва да се нарича QMI-SX6000.

През 80-те години, когато работните групи на Уилис и Хийтуоул се срещат, те приемат и оценяват предимствата на приложната химия, натрупаният собствен опит и амбицията да отговорят на предизвикателствата на индустриалния пазар. QMI започна да прилага последните си научни постижения в съответните технологии, без да прекъсва своето изследване и развитие.

И така се роди индустриалната серия от продукти на QMI-PTFE-тежък за третиране на хидравлични системи, компресори, помпи и процесорни системи; генератори, реактори и разпределителни системи; товароподемни и конвейрни съоръжения; преработвателни съоръжения, клапи и контролни уредби; мониторни системи, съоръжения за отлагане на обработено ядрено гориво, лагери и лагерни възли и в автомобилната индустрия.

Често при различните изпитания в света много нови вещества са малко или въобще неизползвани. Скоро обаче се научава, че PTFE има следните уникални свойства: издържа на триене, температура, химични или механични въздействия, а също и на електрични натоварвания.

Космическата програма на НАСА прилага PTFE на много места, включително и в програмата за космически совалки. PTFE се прилага и при вертикално излитане и приземяване, катапулти, хеликоптери и други типове въздушни машини. Тези приложения включват и изтласкващи кръгове, сухи лагери и изолатори за проводници и компютри.

Тежката индустрия използва PTFE във всички машини - от тежките до леките, за наземна техника, снегорини компресори, турбодетандри, хидравлика, редуктори и транспорт.

Днес много от производителите на двигатели използват PTFE, за да намалят триенето в тях - ТОЙОТА, МАЗДА, ДЖЕНЕРЪЛ МОТОРС, КЪМИНС, КАТЪРПИЛАР.

SX6000 на QMI Ви предлага най-ефективна технология за поддръжка, която може да се намери днес. Резултатът от приложението на QMI-продуктите е, че триещите се повърхности всъщност се хлъзгат, т.е. "PTFE-тежък" смоли върху "PTFE-тежък" смоли /в книгата на Гинес PTFE е записано като най-хлъзгавото вещество, сравнимо с триенето на мокър лед върху мокър лед/.

QMI притежава осигуровки за отговорността при използването на всеки един от продуктите й. QMI признава стойността на гаранциите на новите съоръжения и е разработила такава PTFE-смола за триене, която отговаря и надминава стандартите за гаранции, изисквани от производителите.

Продуктите на QMI се използват в над 135 страни. В България - от 1993 г. Почти всяка голяма компания, използваща QMI, прави собствени тестове, данните от които потвърждават данните на QMI-производителя.

Продукти на QMI България
* За третиране на двигатели
* За третиране на 2 -тактови двигатели и малки машини
* За третиране на скорости и диференциали
* Греси -SX6000 универсална грес (температурен диапазон от -35 до +285°С) -SX6000 220 пароустойчива грес ( температурен диапазон от -35 до +260°С ) -SX6000 грес за хранително-вкусовата промишленост Н-1( темп. диапазон от -18 до +204°С) -SX6000 литиева аерозолна грес с (темпeратурен диапазон от -18 до +190°С )
* Универсален обезмаслител МеталПреп
* Многофункционална добавка за гориво (бензин и дизел)
* Дезоксидатор за боя
* Полирпаста
* Защитен крем DermaBlock
* Други продукти на QMI България - графитна магеланова смазка ( температурен диапазон от +500 до +2500°С ) - киселинноустойчива грес ( температурен диапазон +500°С ) -LecWeс - уплътнява всяко уплътнение