logo

7 неща, които успелите хора правят всеки ден

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/business-catalog.bg/n/index.php</b> on line <b>42</b><br />

Всички знаем, че за да постигнем мечтите си, първо трябва да вземем съдбата си в ръце и да предприемем действия.

Ако тези действия обаче не носят желание резултати, трябва още днес да  започнете да следвате тези 7 стъпки, за да постигнете успех в бъдеще.

1. Поемете отговорност.

Повечето хора опират до търсенето на извинения и прехвърлят вина, когато нещата не вървят по план. За да постигнете истински успех, първо трябва да се научите да носите отговорност за действията си и да спрете да търсите оправдания за грешките си. Трябва да разберете, че извинения винаги съществуват, но възможностите за напредък са ограничени.   

2. Концентрирайте се.

Ако искате да успеете, трябва да спрете да се разсейвате със странични занимания и да се съсредоточите върху това, което искате да постигнете. Запазете концентрация и ограничете вниманието си до най-важните за вас неща, пренебрегвайки всички незначими дейности, които просто ви губят времето. Да имате фокус означава да следвате един курс и да не позволявате нищо да ви разколебае, докато не достигнете целите си.

3. Борете се за това, което искате.

Когато става въпрос за постигане на успех, някои хора достигат до световните върхове просто защото „така им е писано“, но най-великите хора в историята се изкачват до там, защото се борят за това, което искат. За да постигнете нещо наистина значимо, трябва да бъдете безстрашни в преследването на вашите страсти и мечти.

Дори и някои хора да нямат вяра във вашето начинание, направете всичко необходимо, за да им докажете, че ако човек има решителност и мотивация няма нещо, което да не може да постигне.

4. Създайте контакт с хора, на които се възхищавате.

Присъствието на хора, на които се възхищавате и подражавате, във вашия живот, може да бъде безграничен ресурс на мотивация и учене. Създаването на връзка с успели хора, на които се възхищавате, може да бъде мъдра стратегия за развитието на вашата кариера.

Важно е отношенията ви да бъдат изградени на основата на взаимното доверие и уважение и да следите дали думите им да отговарят на техните действия.Най-добрият начин да стигнете далече във вашата кариера, е като се научите от примера на другите, които вече постигнали това, за което вие мечтаете.

 5. Бъдете по-дисциплинирани.

Дисциплината ни дава свободата да насочим цялото си внимание върху постигането на нашите цели. Все по-трудно е човек да бъде дисциплиниран в днешния свят, изобилстващ от развлечения, които постоянно ни разсейват и ни карат да търсим незабавно удовлетворение, което обаче не трае дълго.

По тази причина, нашите дългосрочни цели често остават на заден план за сметка на бързите и силни моменти емоции. Да бъдеш дисциплиниран, означава да можеш да избереш между това, което искаш в момента и това, което всъщност е най-важното за теб.   

6. Превърнете щастието в приоритет.

Всичко, което е важно за вас и ви кара да се чувствате добре, трябва да бъде ваш приоритет. Не губете нито една секунда в правенето на неща, които ви костват огромни усилия и енергия, но не ви носят щастие и радост.  Понякога нещата, от които най-много се страхуваме ни правят най-щастливи. Не се колебайте да направите промяна в живота си, ако не сте доволни от настоящата си работа.

7. Научете се да бъдете благодарни.

Чувството на благодарност е една от най-силните и позитивни емоции, които човек може да изпита. Ако искате да постигнете нещо наистина значимо, трябва първо да се научите да бъдете благодарни за нещата, които имате и за всички позитивни събития, които са се случили във вашия  живот.

Истината е, че в много случаи приемаме най-ценните неща, с които разполагаме, за даденост и осъзнаваме тяхната стойност едва когато ги изгубим. Не позволявайте вашите мечти желания да ви накарат да забравите за нещата, които вече имате.

Лоли Даскал, президент и изпълнителен директор на консултантската фирма Lead From Within, за Inc.com