logo

Три полезни практики, с които постоянно ще генерирате нови идеи

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/business-catalog.bg/n/index.php</b> on line <b>45</b><br />

Идеи, идеи, идеи … и нищо. В свят, в който постоянно е необходимо да се бълват идеи и да се правят иновации, може да се почувствате изчерпани откъм въображение.

За да се преборим с моментите на безизходица в творчески план, как може да рестартираме? Как да погледнем на нещата по нов и вдъхновяващ начин?

Една от възможностите е да се обърнем към метафората за дърветата и пчелата. Като резултат от опрашването, те ни дават плодове.

В работата докосването до идеите на друго „дърво“ може да бъде продуктивно по сходния начин.

  1. Насрочете среща със себе си

Джулия Камерън предлага веднъж на седмица да практикуваме т.нар. „среща на художника“. Това не е среща, на която ще се посветите на обичайната си творческа работа, а време, което ще използвате, за да нахраните своето вдъхновение, като се наслаждавате на нещо артистично, подхранващо и стимулиращо

  1. Четете за живота на творчески личности

Започнете да създавате библиотека, посветена на хората, които са живели вдъхновяващи и продуктивни животи. Биографии и пътеводители в различни сфери на живота ще ви послужат като прекрасен източник на идеи.

  1. Свържете се със своя „ум на начинаещия“

Трудно е да генерирате нови идеи, когато вече сте изградили подход към нещата, вследствие на години работа в дадена сфера. За да преоткриете света, трябва да отворите очи, както го прави начинаещият. Бъдете любопитни, задавайте глупави въпроси, бъдете несигурни.

Източник: profit.bg