logo

Тези изненадващи признаци показват, че човек има влияние

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/business-catalog.bg/n/index.php</b> on line <b>42</b><br />

Хората, които притежават и демонстрират сила, притежават някои специфични характеристики в начина си на мислене и живот, които ги отличават от всички останали. По какво можем да ги познаем? Business Insider разкрива някои любопитни заключения, до които достигат различни проучвания. Вижте какво говори, че един човек има сила и влияние: 

1. Силните хора се вдъхновяват най-много от самите себе си, отколкото от когото и да е било друг. До този извод достига проучване на University of Amsterdam. Хората, които са напълно съгласни с твърдението, че винаги успяват да накарат другите да направят това, което искат, се вдъхновяват повече, когато споделят своя опит, а не когато слушат други да говорят за себе си. 

2. Силните хора действат първи. Проучване на психолога от Columbia University Адам Галински установява, че влиятелните хора са склонни първи да предприемат действие в различни ситуации и при преговори. Изследване на Дженифър Уитсън от University of Texas разкрива причините за това. Силните личности са по-малко склонни да възприемат ограничения за своите цели. Тяхното мислене наподобява това на хищниците. Обсебени от плячката си, те не обръщат внимание на заобикалящата ги среда или потенциални заплахи и това не ги разколебава да действат веднага.

3. Влиятелните хора са по-склонни да изневеряват. Проучване на Tilburg University сред различни професионалисти засича доста интересен факт. Колкото по-влиятелен е един човек, толкова по-голяма е вероятността да прибегне към извънбрачна афера, и това не зависи от пола, отбелязват учените. Това е така, защото силата и влиянието увеличават увереността в способността за привличане на партньори. 

4. Влиятелните хора усещат дистанция от всички останали. Проучване на учени от New York University и University of California установява, че влиятелните хора усещат по-голяма социална дистанция от всички останали. Това се дължи на тяхната власт. Така например взаимоотношенията ни с колегите не могат да бъдат същите като взаимоотношенията ни с нашите шефове, защото по някакъв начин ние сме зависими от тях. Освен това проучванията разкриват, че влиятелните хора като цяло не изпитват нужда да се обвързват с хората. Те мислят по-абстрактно и се фокусират върху целта на една среща, а не върху взаимоотношенията с хората по време на нея.