logo

Слушайте повече, давайте, преди да получите!

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/business-catalog.bg/n/index.php</b> on line <b>45</b><br />

Искате ли да накарате хората да се чувстват по-удобно във ваше присъствие? Искате ли да сте сигурни, че хората се чувстват уважавани и ценени още при първата ви среща с тях? Иначе казано, искате ли да направите страхотно първо впечатление?

Ако срещате с някой за първи път, особено в професионална среда, акцентирането върху вашия опит, способности и умения не толкова важно, колкото да покажете, че сте възпитан и уважителен човек, на който може да се разчита.

За да направите добро първо впечатление, покажете, че знаете как да изградите и как да поддържате позитивни взаимоотношения с останалите хора и че можете да ги накарате да се чувстват по-добре в собствената им кожа.

Това са 9 начина да направите страхотно първо впечатление

  1. Слушайте повече, отколкото говорите

Задавайте въпроси, поддържайте зрителен контакт, усмихвайте се и кимайте с глава. Отговаряйте не толкова с думи, колкото с невербални жестове. Това е достатъчно, за да покажете на вашия събеседник, че той е важен за вас.

Когато говорите, не предлагайте съвети, освен ако изрично не са ви поискани. Слушането обикновено е много по-полезно за заздравяването на една връзка, защото в повечето случаи даването на съвети измества центъра на разговора върху вас.

Говорете само, когато имате нещо важно за казване, като под важно се разбира нещо, което е значимо за другият човек, а не за вас.

  1. Насочете светлината на прожекторите върху другите

Никой не получава достатъчно похвали за своята работа. Никой. Когато имате възможност, започнете разговора с вашия събеседник, като му кажете колко добре се е справил с последната си задача.

Хората не само ще оценят вашето признание, но и факта, че сте достатъчно заинтересовани и ангажирани, за да обърнете внимание на това, което те правят.

  1. Давайте, преди да получите

Не започвайте разговорите с други хора с мисълта какво може да спечелите от тях. Съсредоточете се върху това, което може да им дадете. Даването е единственият начин  да установите истинска и трайна връзка. Фокусирайте се върху хората, а не върху вас, по този начин те ще бъдат готови да ви отвърнат със същото.

Източник: manager.bg