logo

"Сега не е моментът..." и други излишни мисли

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/business-catalog.bg/n/index.php</b> on line <b>45</b><br />

По-голямата част от мислите, които минават през главата ни, са несъзнателни и неконтролируеми. За съжаление, когато човек не упражнява целенасочен контрол върху тях, той става податлив на негативни емоции.

Истината е, че трудно може да отделим негативните мисли от останалите, защото в краткото време, за което преминават през главата ни, те изглеждат естествени и точни. По тази причина, развитието на силно самосъзнание и готовността за упорита работа са от ключово значение за вашия успех.

Това са част от мислите, с които трябва да се преборите.

  1. Това не е подходящият момент

Не е точното време? За какво? Упоритата работа и мотивацията не са от нещата, които подлежат на периодичност. Ако чакате нещо да се случи от само себе си, най-вероятно ще си останете с надеждата.

Успехът няма просто да почука на врата без да положите усилия и активно да го потърсите. Когато оправдавате отлагането, вие сами поставяте мечтата си в далечното бъдеще. Ако сте си набелязали цели, няма по-добър момент за тяхната реализация от настоящия.    

Започнете работа веднага и опитайте съзнателно да спазвате ангажиментите си, като правите малки, но последователни стъпки към крайната цел.

  1. Нямам достатъчно време

Може да постигнете абсолютно всичко, ако го желаете достатъчно силно. Всеки един от нас решава как да прекара 24-те часа, с които разполага в рамките на един ден. Идеята, че нямате време е просто поредното извинение, в чиято основа седи страхът от непознатото и несигурното

Успехът се свежда до начина ви на мислене и до това колко време сте готови да отделите на работата. Усърдната работа е нещото, което разделя успелите от неуспелите, дейните от мързеливите, мечтателите от тези, които постигат постигат целите си.  

  1. Твърде съм стар/прекалено съм млад

Възрастта е само число, което не отразява вашите реални умения, желание за учене, упоритост, отдаденост, страст и талант.  Не позволявайте на годините да бъдат определящ фактор за вашата идентичност.

Сред най-успешните предприемачи в света има хора от почти всяка възрастова група. Истината е, че негативната представа, с която свързвате както младостта, така и старостта е изцяло психологическа.

В края на краищата, вашите постижения, а не възраст, ще бъде това, което ще ви открои сред останалите.

  1. Не съм достатъчно умен

Хората, които работят здраво, постигат повече резултати от гениите, които бездействат. В един момент, упоритата работа, образованието и обучението са достатъчни, за да изравняванят и дори задминат способностите на всеки гении.

За гения, процесът на сомоусъвършенстване е по-лесен, но веднъж изправен пред неуспех, той има чувството, че проблемът се крие в неговите лични възможности и умения. От друга страна, усърдният работник ще помисли, че просто не е положил достатъчно усилия и ще се зарече да бъде по-упорит следващия път.

Ако обичате това, с което се занимавате, разполагате с нужните умения и  работите здраво, успехът, който ще постигнете, ще говорим сам за себе си.

  1. Нямам нужните финансови средства

Всички имаме сметки, дългове и разходи, които трябва да покриваме и много от нас не разполагат със значителни спестявания. Това обаче не трябва да ви отказва от преследването на вашите мечти. 

Вместо да гледате на парите като ресурс, от който нямате достатъчно, бъде креативни, за да увеличите максимално ползата от вашите доходите.  Ако сте готови да направите всичко, за даполучите нужното финансиране, може да потърсите втора работа или да вземете заем.

Има предостатъчно примри за хора, които са постигнали нещо от нулата, за да вярвате, че вие не може да направите същото.

  1. Хората ще ме съдят

Хората ще ви съдят, какво от това? Хората са осъдителни така или иначе. Колкото повече изпъквате, толкова повече внимание ще привличате. Няма как да го избегнете.

Трудно ли е да си различен? Да, може да бъде, но не трябва да се страхувате да поемете инициатива, ако от това зависи реализацията на вашите мечти.

Не се старайте да се впишете всяка цена. Тези, които следват тълпата рискуват да се изгубят в нея. Възползвайте се от своята различност. Всичко онези, които гледат на вас осъдително, ще замълчат, когато видят вашите успехи.

  1. Не съм в оптимална кондиция

Животът е изпълнен с бурни периоди. Не може да планирате ангажиментите си около начина, по който се чувствате в момента. Бурите отминават, важното е да не им позволявате да спрат вашия напредък.

Ако сте попаднали в неприятна ситуация, направете всичко възможно, за да извлечете колкото се може повече поуки от нея. Преминато през трудни периоди е от съществено значение за развитието на вашата зрялост и устойчивост.

Приемете настоящите обстоятелства, но не забавяйте, че бъдещето ви е изцяло във вашите ръце.

Източник: manager.bg