logo

От какво имате нужда, за да започнете да работите за себе си?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/business-catalog.bg/n/index.php</b> on line <b>45</b><br />

Искате ли да работите за себе си? Има няколко неща, които трябва да знаете, преди да тръгнете по пътя на предприемача.

Ключът към дългосрочния успех в предприемачеството се крие в това да тръгнете по правилния път от самото начало. Ето и 6 неща, които ще ви помогнат да го направите:

  1. Трябва да бъдете упорити

По данни на администрацията за малкия бизнес в САЩ например, повече от 50% от малките фирми се провалят през първите пет години от своето основаване. Причините за техния неуспех са различни, но много често те могат да бъдат сведени до реакцията на предприемача по време на криза. Лесно е да се откажете, когато ситуацията стане напечена, но предприемачите, които продължат напред, независимо от всички трудности и проблеми, са онези, които постигат успех в дългосрочен план.

  1. Трябва да бъдете дисциплинирани

Ако сте свикнали да разчитате на другите за вдъхновение и мотивация, когато сами си станете шеф, трябва да се научите на самодисциплина. Дисциплинираният начин на мислене е в основата на всеки успешен бизнес, тъй като от него зависи подходът ви към управлението на времето ви и задълженията.

  1. Трябва да се превърнете в експерт

Понякога идеята да работим за себе си звучи страхотно. Тя позволява да наемем подходящите хора, които да изпълнят плановете ни. Истината обаче е, че преди това трябва да имате нужния опит и познания в сфера на работа, към която сте се насочили. Когато отделяте нужното време, за да станете експерт, вие инвестирате в своето бъдеще и си гарантирате, че ще започнете бизнес по правилния начин.

  1. Трябва да бъдете решителни

Ако сериозно обмисляте възможността да работите за себе си, трябва да се научите да бъдете решителни. Това означава да вземате конкретни и навременни решения, било то малки или големи, по многобройни въпроси, всеки ден. Истинските лидери имат нужната увереност, за да се изправят пред всяко препятствие, и нужния кураж, за да вземат трудни решения. Тез разбират, че са продукт на собствените си избори, а не на външните обстоятелства.

  1. Трябва да си изградите мрежа от контакти

Може да сте планирали да направите всичко сами, но трябва да знаете, че това е невъзможно. Важно е да се свържете с колкото се може повече хора, работещи в сферата, в която искате да започнете бизнес. Никога не знаете от къде може да изскочи нова възможност. Ако искате бизнесът ви да бъде успешен в дългосрочен план, ще ви се наложи да си изградите мрежа от контакти, които да ви помогнат да постигнете целите си.

  1. Трябва да сте финансово подсигурени

Една от най-важните стъпки по пътя към предприемачество е установяването на финансов план за управлението на вашия бизнес. Когато започвате нов бизнес е важно да имате страхотни идеи, но от също толкова ключово значение е и да имате достъп до нужните средства, за да превърнете идеите си в реалност. Финансовата сигурност много често е основната разлика между това просто да започнете някакво начинание и да създадете фирма, която да остави своя отпечатък в света на бизнеса.

Най-добрата част от това да работите за себе си е, че колкото повече инвестирате, толкова повече печелите. Нещата не винаги ще бъдат лесни, но в крайна сметка вие сте единствените, от които зависи дали предприемаческото ви начинание ще завърши с успех или не.

Източник: manager.bg