logo

Идеалният кандидат

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/business-catalog.bg/n/index.php</b> on line <b>45</b><br />

Има няколко неща, които работодателите винаги се надяват да намерят в кандидатите за работа: добра работна етика, постоянство, добра работа в екип и позитивизъм са само част от най-важните качества, които всеки служител трябва да притежава.

Какви обаче са особености, които разграничават добрите служители от страхотните? Ето 7 от тях:

  1. Комуникационни умения

Реалистично погледнато, когато обмислят наемането на даден кандидат, работодателите си представят как би изглеждала съвместната им работа. Дали те ще бъдат комуникативни и отворени към споделянето на идеи или ще бъдат некооперативни и трудни за управление? Ако кандидатствате за работа, покажете от самото начало, че имате добри комуникационни умения, за да уверите работодателя си, че работата с вас няма да бъде неприятна.   

  1. Лоялност

Когато работодателите виждат, че кандидатът е прекарал дълго време в една организация, те разбират, че той ще бъде по-склонен да се развива и да расте заедно с компанията, а не просто да се откаже от нея, когато нещата не вървят добре.

  1. Добра подготовка

По време на интервюто за работа си проличава дали кандидатът е достатъчно добре подготвен или не. Ако сте си пнаписали домашното, това ще си проличи от разбирането ви за дейността на организацията и нейното въздействие върху широката общественост.

  1. Опит

Всеки твърди, че има нужния опит за позицията, за която кандидатства, но наистина трудолюбивите хора, които са работили в областта по-дълго време, ще могат да подкрепят думите си с факти. Не се страхувайте да подчертаете вашите постижения и успехи в професионалната ви кариера.

  1. Позитивна нагласа

Не е възможно всеки ден да бъдете усмихнати и позитивни, но въпреки това човек сравнително лесно може да определи дали някой има позитивна нагласа към света, дори само с едно взаимодействие. Когато говорите с бъдещия си работодател, винаги представяйте нещата от положителната гледна точка, защото това показва, че вие ще внесете целеустременост и мотивация в компанията, дори в моментите, когато нещата не вървят по план.

  1. Работна етика

Работната етика е нещо, което може да бъде разпознато по това какво човек е постигнал за времето, което е прекарал на всяко свое работно място. Когато говорите с потенциален работодател, акцентирайте върху най-значимите си успехи и допълнителните усилия, които сте положили на местата, където сте работили.   

  1. Надеждност

Работодателите знаят, че най-добрите служители са тези, на които винаги може да се разчита, независимо от обстоятелствата и променящата се среда. Хората, които могат да се справят с всичко, пред което живота ги изправя, са тези, които вашата компанията трябва да търси. Ако покажете, че сте били устойчиви и надеждни в предходната си работа, вие увеличавате значително шанса си да спечелите желаната от вас позиция.

Източник: manager.bg