logo

Време ли е да създадете собствена компания?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/business-catalog.bg/n/index.php</b> on line <b>45</b><br />

Не всички са създадени да бъдат бизнесмени, но ако имате предприемачески нюх и мечтаете да създадете собствена компания, най-вероятно се чудите кога е най-подходящият момент да направите тази крачка напред. 62% от американците искат да притежават собствен бизнес, но без съмнение мнозина все още чакат подходящото време, за да изпълнят мечтата си. Аз работих на различни места преди да реша да създам своята компания, така че разбирам колебанието им, казва Стивън Далби, основател на Gabb Wireless пред Еntrepreneur. Ето някои от сигурните признаци, според него, които ще ви подскажат, че сте готови да тръгнете по свой собствен път на предприемачество.

Имате желанието да решите конкретен проблем

Това беше най-големият сигнал за създаване на собствена компания. Като родител постоянно се тревожех за времето, което децата ми могат да прекарат с телефоните си и дали мога да ги наблюдавам и предпазвам от всяка опасност в интернет. Реално погледнато знаех, че колкото и да съм бдителен, телефонът, който исках децата ми да имат, за да могат да се свържат с мен, когато се наложи, също ще бъде проблем. Когато не можах да намеря решение, знаех, че е време да създам собствена компания и да създам собствено решение. 

Точният момент е, когато се доверите на себе си, за да трансформирате тази идея в жизнеспособен продукт или услуга, защото сте изучавали индустрията, пазара и бизнес пейзажа. Свободното ви време е свързано с изследване на вашата аудитория и нейните нужди, както и с разработването на концепцията за това как ще позиционирате тази идея.

Имате мотивация и самодисциплина

Бях готов да създам собствена компания, защото бях готов да работя усилено, за да реализирам идеята си. Именно тази мотивация да продължа да работя доведе и до желанието да определям часовете си, за да работя върху това, което искам, когато искам. А можех да направя това, само ако създам собствена компания. В противен случай щях да съм принуден да се придържам към стандартното работно време.

Тази самодисциплина включва знанието кога да изключите компютъра, да оставите телефона и да игнорирате даден имейл до следващия ден. Ако ще ставате предприемач и ще създавате мечтаната компания, имате нужда от самодисциплината, за да балансирате работата и живота си, в противен случай работата ви ще вземе превес нас всяка секунда от времето ви.

Имате способността да поемате риск

Съществуват значителни рискове при преминаването от сигурността на седмичната заплата от традиционна работа към потенциално нищо, докато изграждате компанията си от нулата. Предприемачеството не е за хората със слаби сърца. Всеки предприемач ще ви каже, че е страшно да създадете своя собствена компания, но ако преодолеете този първоначален страх, ще сте направили първата крачка към успеха.

Никой не е съвършен и трябва да знаете, че бизнес пътя ви може да е осеян и от грешни решения, ето защо трябва да сте готови да разширите знанията и уменията си, и да се доразвиете като личност. Ако сте склонни да продължите напред въпреки риска от грешки и сте наясно, че това е процес на обучение, тогава е време да реализирате своята бизнес идея.

Източник: manager.bg