logo

Време ли е да проведете "оня" разговор?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/business-catalog.bg/n/index.php</b> on line <b>45</b><br />

Преди време може да е било достатъчно просто да сведете глава, да си вършите добре работа и да бъдете лоялни на една компания, за да получите повишение, но в наши дни нещата стоят по по-различен начин. В съвременната постоянно променяща се работна среда, фирмите награждават служилите, които постигат реални резултати и не се срамуват да говорят за това.

Някои компании имат ясно дефинирана система за корпоративен растеж, но други нямат. По тази причина служителите често разработват свои собствени стратегии, а понякога дори си начертават път, които трябва да извървят, за да получат желаното повишение. Според главният експерт „Човешки ресурси“ в Adobe Дана Морис, поставянето на солидни основи и изграждането на връзки с правилните хора е от ключово значение за спечелването на повишение. Тя подчертава, че понякога подготовката за тази стъпка в кариерата отнема повече време и енергия, отколкото повечето хора мислят.

В даден момент ще трябва да поемете инициативата във вашите ръце и да дадете начало на този тежък разговор. Ето няколко признака, че е дошло време да поговорите с шефа и да поискате повишение.

Постигате страхотни резултати от няколко месеца

Винаги е добре да давате повече в работата, отколкото се изисква от вас, но когато се представяте на значително по-високо ниво от очакваното и то за продължителен период от време, то значи е дошъл моментът да поговорите с вашия мениджър за преразглеждане на тази очаквания и за поемане на нови отговорности и ангажименти.

Работата ви е направила видима позитивна промяна във фирмата

Труда на всеки служител трябва да има осезаемо влияние върху екипа, от който той е част, но когато това въздействие достига ниво, при което се усеща в цялата компания, то значи е време да поискате повишение. Независимо дали става въпрос за някаква нова политика, която сте предложили на вашите ръководители и която е се е доказала като ефективна, или пък за нов източник на приходи, които сте донесли на компанията, трябва да знаете, че сте в добра позиция да получите желаното повишение, ако имате реални и видими доказателства, че сте допринесли с нещо за успеха на компанията.

Постигнали сте значителен напредък в областите, върху които вие и вашият шеф сте акцентирали

Ако вече сте провели разговор с вашия мениджър за това какво е необходимо да направите, за да достигнете до следващото стъпало на корпоративната стълбица, то трябва внимателно да проследите напредъка, който сте постигнали по въпросите, които сте дискутирали с вашия шеф. Когато постигнете желаните резултати, може отново да се върнете при него и да започнете отначало разговора за повишение.

Източник: manager.bg