logo

Спортен клуб Самодива

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

Танцова школа “Самодива” е създадена през 1998г. от художествения ръководител Даниела Трифонова. Възрастовата граница на танцьорите е от 3 до 20 години, разделени в 8 групи, занимаващи се със стиловете: класика, танцово шоу, джаз, модерн, характерен танц, латино шоу, етно шоу, Hip-Hop, акроджим, Belly dance и фолклор. Всяка година се изнасят по два самостоятелни танцови спектакли, различни по сценарий и хореография. Децата от школата участват и в конкурси, турнири, телевизионни предавания, мероприятия организирани от общините, училищата и читалищата в Пловдив и в други градове.

В хореографията на танците се съчетават авторски движения, фолклорни, характерни и модерни елементи от различните стилове – включително акробатика, елементи от гимнастиката и актьорското майсторство. Основните занимания включват общообразователна и състезателна подготовка, насочена към утвърждаване на ансамбловия стил на танцуване. Танците влияят на физическата форма и позитивна емоционална нагласа на децата. Те са средство за хармонично развитие и социализация на личността.

Всяка година се подготвя нова програма и се използват различни танцувални техники. Единственият клуб с голям брой индивидуални състезатели, което се дължи на изключителния труд на ръководителите и най-вече на децата. Всички конкурси, в които сме участвали и имаме награди, са благодарение и на родителите, които помагат за цялостната визия на групата: декори, костюми и грим.