logo

Спортен Клуб Кико

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

Боксов клуб "Кико" Боксов клуб Кико от части е наследник на Спортен клуб по бойни изкуства Кирил и Методи създаден през 2001г. от Кирил Бонев и Методи Гълъбов, но заради възникнали спорове относно управлението на клуба и методиката на обучение на състезателите се взима решение общият клуб „ Кирил и Методи ” да се закрие в СГС, ДП, НОИ и навсякъде където е регистриран като всеки да създаде клуб със собствено виждане за развитието му.

Така през 2003г. се създава „Спортен клуб по бойни изкуства Кико” с Председател – Кирил Бонев и Спортен клуб „ Методи ” с Председател Методи Гълъбов, а клубът Кирил и Методи е закрит и заличен от всякакви регистри.

Боксов клуб "Кико"
Началото е много трудно за отбора ни, защото няма зала за провеждането на тренировъчен процес, а има състезания от спортния календар на Българска Федерация Бокс. Клуба има големи трудности в организационен план по това време и се изказват огромни благодарности към Президента на Боксов клуб „ Септември ” – Стефан Стефанов / МАКАРОНА / който ни приютява в малката си заличка за три месеца от м. Май до м.Юли в което време отбора ни участва във всички състезания от спортния календар.

От месец Септември 2004г. вече е факт залата на клуба ни която е във физкултурния салон на 70то Основно училище „ Св. Климент Охридски ” в квартал „ Модерно Предградие ”. Салонът е в много окаяно състояние, но с много сили, средства, организация и много работа със съдействието на ръководството на училището салона е приведен в много приличен вид за тренировки , които се провеждат всеки ден от понеделник до петък от 17.00 часа за всички възрасти.

Помощник-треньор в отбора е Димитър Георгиев - дългогодишен треньор в „Славия” – София и създател на множество боксьори включително на Борис Георгиев, на когото е първи треньор. Клубът съществува само от 5 години, но по успехи няма равен на себе си в цялата страна, може би дори и за другите спортове при юношите.

За последните 5 години е неизменно на първо място между отборите от столицата. Винаги с най-много шампиони пред отборите на Левски, ЦСКА, Славия, Академик и други, които по материална база и финансови възможности не могат да се сравняват с клуба.

За скромното си съществуване, отборът е спечелил над 30 Републикански Шампионски титли за различните възрастови групи. Печели множество отборни купи от Републикански първенства и турнири Купа България, Триадица, ЦСКА, Академик, Капитан Петко войвода, София, Васил Левски и Дианабад. Обявен е за най–прогресиращия клуб в страната през 2006-07г. e Боксов клуб "Кико".

Най – известните ни състезатели са:
– Йоанна Тодорова с 6 реп. титли, Елисавета Бонева 4, Иван Иванов 3, Илия Божилов 3, Стефан Славчев 3 – както и 10 място на Европейско п-во за Кадети, Боби Иванов 3, Васил Василев 3, Божидар Жеков 3, Абдула Арабие 2, Иванка Георгиева 2 и шампионите Людмил Янев, Гошо Руменов, Петър Василев, Васил Желязков, Илия Костов, Методи Кирилов, Ангел Христов, Марсел Иванов, Анас Хамид, Димчо Огнянов

–бронзовите медалистки от Европейското п-во за Девойки в град Ямбол 10 – 14 Декември 2008г. – Цветомила Джанабетска, Ева Ангелова и Мария Панаирова.

Спортната политика на клуба ни е да се работи с подрастващите деца които са бъдещето на българския спорт.

Индивидуални тренировки по бокс след предварително уговаряне на дата и час, включително и през събота и неделя.