logo

Ресторант Щастливеца гр. София

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

Здравей, София! На Алеко Константинов му трябват няколко седмици да стигне до Чикаго и назад… Но София чака цели 17 години, преди на бул. „Витоша“ 27 да отвори врати автентичният ресторант „Щастливеца“! Това е веригата ресторанти, която ще ви накара да се почувствате като у дома си – на перфектна централна локация между ул. „Денкоглу“ и ул. „Солунска“. Ресторантът ще ви посрещне в две зали за 100 души, а лятната градина разполага с над 80 места.

Велико Търново привечер… за всички, заредени с впечатления и емоции, леко изгладнели, а и ожаднели, има едно място… един ресторант, една традиция! „Щастливеца“! И в столицата веригата запазва характерния си стил „Шаби шик“ и „Винтидж“, като отговаря съвсем достоверно на домашния градски интериор в Европа, от 30-те години на миналия век. Една от запазените марки на веригата са тематичните вечери, посветени на различни народи и тяхната кухня, бит и култура.

Менюто: нямайте съмнение, че тук ще намерите вкусни ястия от европейската и българската трапеза! Сезоните са в унисон с менюто или менюто е в унисон със сезоните – преценете сами на вечеря, но не забравяйте да дойдете пак на обяд, за да опитате още нещо на специални цени от обедното меню!

Заведенията са част от верига ресторанти, която дава своето начало през 1997 година във Велико Търново и заимства от Алеко Константинов не само псевдонима, но и ни връща към интериорните решения, характерни за домашния градски стил в Европа от 30-те години на миналия век. Колекция от вкусове и аромати е мотото на авторите и главните готвачи в кухните на Щастливеца,които неведнъж са представяли успешно България на редица кулинарни фестивали и състезания.

Съчетанието на добре приготвена вкусна храна заедно с прелестната гледка към старият град на Велико Търново и елегантната обстановка близка до домашната предизвиква усещания,които не бихме забравили. Оригиналното меню е във формат на фотоалбум носещо богат избор на авторски, европейски и национални български ястия. За всеки ден от седмицата е предвидено обедно меню.

А за всеки сезон старателно подбрано сезонно меню разработено с типичните за сезона продукти. Една от запазените марки на Щастливеца са тематичните вечери, посветени на кухните, музиката и усещанията на различни народи.

ХОРАТА ДА СЕ ПОЧУВСТВАТ КАТО У ДОМА СИ – ТОВА Е ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА РЕСТОРАНТИ „ЩАСТЛИВЕЦА“
“Обичта и верността към родното място поддържа онова пламъче в очите,което кара хората да оставят след себе си най-доброто,на което са способни. През изнизващите се петнадесетина години ние от екипа на Ресторанти „Щастливеца” винаги сме се старали да бъдем не просто ресторанти а преживяване!” От Екипа!!