logo

Ресторант-градина Невски

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

Ресторантът е открит през лятото на 2013 г. Казва се Невски, защото семейството е от Санкт-Петербург, Нева.

Най-интересното, което можете да се опита там, са ръчно правени пелмени – на вкус нямат нищо общо с машинно произведените. Отличен ден за посещения е петък, когато има музикална програма на живо с най-популярни руски песни. Повечето клиенти са българи, понякога рускоговорящи и много рядко – други чужденци.

Ресторантът не адаптира ястията към българския вкус. Получава критика най-вече от руснаци и украинци. Дали е оправдана е спорен въпрос – наскоро едни украинци се оплакали, че храната не им е харесала, обаче си били „облизали чиниите”!

Юлия държи на качеството и красотата – постоянно се кара на готвачите и има забележки – „Не така нарязано! Не така трябва да изглежда! Не така посолено!”. В началото работели с български главен готвач, но установили, че не става.

„Веднъж му казах, втори път му казах, трети път – искам палачинките да са цели, а не разкъсани, искам салатата да изглежда като торта, с красива украса, салатата да е нарязана на еднакви кубчета… Не ме послуша и го уволних! Добре че мога да готвя! Два месеца аз бях готвач и правех всичко! Не съм завършила това, но от малка готвя вкъщи. Случайно намерих сегашната готвачка – рускиня е и се справя добре.”