logo

Предел ООД

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

​ПРЕДЕЛ ООД стартита дейността си през 2000 година и днес обработва големи земеделски площи предимно в "Лудогорието" - североизточна България. Този регион е известен с плодородните си земи, високо развита селскостопанска дейност и висококачествена продукция.

ПРЕДЕЛ специализира в селскостопанско производство и търговия на пшеница, ечемик, рапица, слънчоглед и царевица. Стремежът ни към постигане на най-добро качество определя нашата стратегия да стоим в крак с най-новите технологии и методи в селскостопанското производство.

Един от последните инвестиционни проекти на компанията е изграждането на предприятие за преработване на слънчоглед, което стартира производство през юли 2014 и добавя нови продукти - белена слънчогледова ядка, печен слънчоглед и други печени и овкусени ядки.

ФАКТИ

Повече от 10 години селскостопанска дейност Повече от 24 000 декара лични, арендовани или наети земи Модерни съоръжения и машини Постоянни инвестиции в нови технологии и оборудване Нова база за преработка на слънчоглед - белене, печене и пакетиране ПРЕДЕЛ ООД обработва повече от 24 000 декара пшеница, ечемик, рапица, различни видове слънчоглед, тикви и царевица.

Една от нашите дългосрочни цели е опазването на екологичния баланс и качеството на почвите. Всяка година културата засадена на определена площ варира, съобразно със специализирани проучвания и препоръки на национална програма за съхранение и устойчиво ползване на почвения ресурс.

ПШЕНИЦА

Пшеницата (Triticum spp.) е основна зърнено-житна култура, трета по производство в света след царевицата и ориза. Зърното на пшеницата е частта от растението, от което се получава пшениченото брашно, използвано за приготвянето на различни видове хляб, бисквити, спагети и редица други тестени изделия.

Пшеничено брашно се използва и при приготвянето на бира, някои високоалкохолни напитки и дори биогаз. Пшеничените кълнове са важен източник на витамини, минерални соли и протеини. ПРЕДЕЛ култивира пченица повече от 10 години и произвежда собствени семена, стремейки се към най-високо качество на продукта. Средният годишен добив е около 2500 тона.

ЦАРЕВИЦА

Царевицата (Zea mays) е вид покритосеменно растение от семейство Житни (Poaceae). Тя е важна земеделска култура, първа по производство в света. Използва се зърно, силаж и за зелен фураж. От царевица се правят и био-горива, алкохолни напититки и други.

ЕЧЕМИК

Ечемикът (Hordéum vulgáre) е важна фуражна, техническа, а в някои страни — и продоволствена култура. Отглежда се основно заради зърното и е предимно европейско растенив. В света са засяти около 800 млн. дка от тази култура, от които половината в Русия и Китай.

Зърното и сламата се използват за храна на животните, а в някои страни значителна част служи за производство на малц, бира и различни преработени продукти. Средният добив в България се колебае между 350 и 450 кг/дка, но в определени години могат да се получат средно по 600–700 кг/дка.

РАПИЦА

Рапицата (Brassica napus) е растение с ярко жълти цветове, което се отглежда и култивира масово по света. Основните ѝ приложения са за фураж, производство на рапично олио, биодизел, като съставка в различни технически масла, медицински и козметични продукти и други. Поради лесното си отглеждане и широкото приложение рапицата е широко разпространена земеделска култура в цял свят. ПРЕДЕЛ добива около 1500 тона рапица на година.

СЛЪНЧОГЛЕД

Слънчогледът (Helianthus annuus) е едногодишно културно растение с много важна роля в българското земеделие - втора по важност и значение земеделска култура след пшеницата с 5-6 млн. засети декара. Стопанското му значение се подсилва и от факта, че международната търговия със слънчогледови семена е една от най-успешните. Семката на слънчогледа е съставена от шлюпка и ядка. Шлюпката може да бъде бяла, сива, виолетова, черна или на ивици.

Важна характеристика на съвременните сортове и хибриди е наличието на въглеводороден слой с голяма твърдост, който предпазва ядката от слънчогледовия молец. Предел отглежда различни видове слънчоглед и използва качествени семена от марки като Pioneer and LG. Освен маслодаен слънчоглед, ПРЕДЕЛ произвежда и сортове специално за белене и чоплене, включително бял слънчоглед. Общата продукция на година е над 1000 тона.

ТИКВЕНО СЕМЕ

Семената на тиквата са концентриран източник на микроелементи, витамини и антиоксиданти и сa ценен източник на цинk, витамин Е и аминокиселини. ПРЕДЕЛ отглежда специален сорт тикви само за семена , a също и белено или небелено печено тиквено семе. ПРЕДЕЛ ООД обработва повече от 24 000 декара пшеница, ечемик, рапица, различни видове слънчоглед, тикви и царевица.

Една от нашите дългосрочни цели е опазването на екологичния баланс и качеството на почвите. Всяка година културата засадена на определена площ варира, съобразно със специализирани проучвания и препоръки на национална програма за съхранение и устойчиво ползване на почвения ресурс.

БЯЛ СЛЪНЧОГЛЕД

Белият слънчоглед е срaвнително нов продукт за България. Белите слънчогледови семки са по-дълги от черните, характеризират се с отличен вкус и имат подобни хранителни стойности на другите видове слънчоглед. ПРЕДЕЛ предлага калибриран бял слънчоглед и печен и овкусен бял слънчоглед.