logo

Остерия Барбароса - Италиански ресторант - гр. София

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

Създавайки Остерия Барбароса нашето желание беше да пресъздадем атмосферата и задружността на италианската трапеза, с нейните характерни жестове, аромати и вкусове. В Италия думата “остерия” е синоним на отлична храна приготвена с любов, на добро вино което създава общуване и семпла, неподправена и семейна атмосфера.

Философията, която ни води е много проста: да придадем нова стойност на местните продукти, използвайки ги по прост и естествен начин, съчетавайки ги с най-добрите италиански продукти, поднесени с топлота и радост. С много внимание подбираме местните продукти като предпочитаме тези с биологичен произход, плод на внимателно проучване и контрол.

Така както един готвач от Лигурия, Тоскана, Сицилия или Лацио цени местните продукти, така и ние в България влагаме цялата наша любов и опит в това да покажем многообразието и чудесните качества на местните продукти и да ги приготвяме така, както ни съветват нашите традиции. За нашите рецепти, вдъхновени от италианската гастрономическа традиция, използваме качествени продукти, произведени от сериозни, внимателни и вдъхновени производители, които не винаги са познати.

Нашата цел е да сложим на масата пресни зеленчуци, сирена и месо, намалявайки времето и разстоянието от производителя до консуматора, както и да направим известни и ценени най-качествените плодове на тази земя. Използваме също така и продукти от италианската традиция защото са част от нашия вкус и от много наши ястия като Зехтин екстравърджин, морска сол, Пармиджано Реджано, Прошуто ди Парма и други.

За целта избираме качествени малки производители, с които работим от години и считаме за приятели. Избора на вина и алкохолни напитки отразява нашата философия, като преобладават италиански продукти, характеризиращи се с добър баланс цена-качество. Все по-голямо е присъствието на малки местни производители, които в процеса на нашите търсения постепенно откриваме..