logo

Ортодонтска клиника 'Гайдарова'

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

Д-р Гайдарова завършва Факултета по Дентална Медицина при Медицински Университет- София. Има придобити две специалности – ортодонтия и обща стоматология.  

  • Вече 20 години ръководи частна специализирана ортодонтска практика.
  • Едновременно с това е преподавател във Факултета по Дентална Медицина при Медицински Университет – София в катедра Ортодонтия.
  • Провежда обучителни програми на студенти по дентална медицина и специализанти по ортодонтия.
  • Член на БЗС, Българското Ортодонтско Общество и Европейско Ортодонтско Общество.
  • Участва в конгресите на Европейското Ортодонтско Общество като представя разработки на свои клинични и научни проекти.
  • Посещава специализирани курсове в страната и чужбина за повишаване на квалификацията си.

Ортодонтска клиника "Гайдарова" предлага модерни терапии на ортодонтски проблеми:

ИНВИЗАЛАЙН
Тази система използва серия от незабележими шини които се сменят всеки две седмици. Всяка от тях е индивидуално произведена за пациента.С подмяната на шините зъбите се подреждат до желаната идеална позиция. Това лечение може лесно да се впише в ежедневието на пациента без да причинява дискомфорт или да бъде забелязано от околните.Шините могат да бъдат сваляни при консумиране на храни и напитки и при почистване на зъбите. С Инвизалайн можете да имате усмивката, която винаги сте искали без да се използват традиционните метални брекети и дъги.

ЛЕЧЕНИЕ С ЕСТЕТИЧНИ БРЕКЕТИ
Керамичните (козметични) брекети се изпозват вместо метални брекети когато има нужда от дискретност. Ние използваме различни системи керамични брекети както и последно поколение от водещите в света 3М Clarity Advanced. С брилиантна естетика,малък размер и доказана здравина те осигуряват висок комфорт за нашите пациенти.

ЛЕЧЕНИЕ С БРЕКЕТИ
Чрез лечение с традиционна Фиксирана техника-метални брекети, могат да се осъществят много прецизни зъбни движения за постигане на идеален резултат. Освен стандартни метални брекети в нашата клиника използваме също самолигиращи се DaemonQ I и 3M Smart clip брекети. При тях не се използват традиционните ластици за закрепване на дъгата към брекета, което в известна степен забавя движението на зъба поради възникналото триене.При последното поколение DaemonQ брекети има механизъм намаляващ триенето позволяващ зъбите да се движат по-свободно и комфортно от когато и да било.

СНЕМАЕМИ АПАРАТИ
Те се използват предимно при млади пациенти когато няма нужда от сложни зъбни движения.Те са направени от пластмаса и имат телени елементи които служат за задържане на апаратите и за внимателно придвижване на зъбите до желаната позиция.Носят се през цялото време включително по време на ядене и се свалят за почистването им както и на зъбите.

ФУНКЦИОНАЛНИ АПАРАТИ
Това са ортодонтски апарати които коригират междучелюстните съотношения като по този начин подобряват профила и лицевата естетика на пациента. Тези апарати са снемаеми и се използват при растящи пациенти.

ОРТОДОНТСКИ МИКРОИМПЛАНТИ
Те са съвременно средство за създаване на опора при движението на зъбите по време на ортодонтско лечение. Чрез тях движенията на зъбите се осъществяват по-лесно и бързо без да има страничен ефект на нежелано движение при останалите зъби, които се използват за опора,а също така в много случаи премахват нуждата от носене на екстраорален апарат при млади пациенти.Представляват миниатюрни винтчета, които се поставят при нужда между зъбите или на небцето.