logo

Лодки и Катамарани – “Стъклопласт” СД

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

Основна дейност на СД „СТЪКЛОПЛАСТ” – гр. Царево е проектиране, усвояване и производство на екипировка от стъклопластмаса, производство на корабно оборудване /сигнален и спасителен инвентар/ за корабостроенето, производство на промишлени и битови изделия от стъклопластмаса, производство на лодки за спорт, отдих и туризъм, риболов и ремонт на плавателни съдове до 11 метра.

За периода от 1990 г. до сега, ние сме се утвърди като основен производител в три основни направления: производство на корабно оборудване за трите основни завода-Варна, Русе и Бургас, които въпреки проблеми, свързани със смяна на собственици и преструкториране на производството си през последните години, продължават да разчитат на нас за комплектоване на кораби със сигнален и спасителен инвентар; производство и ремонт на плавателни съдове до 11 метра за свободния пазар /море, закрити водоеми, реки/.

Въпреки ограничените до сега мощности сме усвоили широка гама от плавателни съдове с дължина от 2,5 до 8 метра, както и катамарани по норвежки ноу-хау и на практика сме най-големия производител на тази продукция в страната; производство на промишлени и битови изделия- гамата също е изключително голяма и включва седалки за трамваи и автобуси, резервоари, вани за текстилната промишленост и калолеченето, автомобилни части от стъклопластмаса и други.

Основният капитал на дружеството ни са високо-квалифицираните специалисти и работници, с които гарантираме по-пълното задоволяване на клиентите нужди и наи-вече високото качество на продукцията, за което спомагат и подобрените технологични и производствени условия за работа в новата ни фабрика.

Продуктите ни са изцяло съобразени с всички изисквания на БКР. Фабриката е изградена през 2005г. и се намира в промишлената зона на гр. Царево – град с традиции в стъклопластмасовото производство, както и с прекрасни условия за морски и риболовен туризъм.

КАТАМАРАН
Ние сме специализирани предимно в производството на корпусни конструкции на 12 метрови и 14, 2 метрови катамарани по норвежка технология, документация и екипировка. Досега произведената от нас продукция, предимно в насипно състояние (всички стъклопластмасови елементи на корпусната конструкция) е била за износ.

Възможно е да направим пълното оборудване и обзавеждане на катамараните, при желание на клиента. Корпусните конструкции се произвеждат по ръчно-контактния метод с висококачествени материали и представляват сандвич-конструкция, която им придава изключителна здравина, шумо и топлоизолация и плавучест.

Моделите могат да бъдат произведени с рубка (кабина) или открита палуба като ветроходни варианти с помощно извън-бордови двигатели или чисто моторни варианти с по два стационарно двигателя. Районът на плаване е неограничен. Вътрешното обзавеждане може да бъде, както стандартно, така и по желание на клиента.

ТРИМАН
Работният тримаран е предназначен за кратко плаване при пресичане на закрити водоеми или реки, за превоз на пътници или развлечение. Тримаранът представлява трикорпусен стъклопластмасов съд с равна палуба, снабдена със сандък за инвентара. Изпълнява се предимно в гребен вариант, но може да се снабди и с помощен извънбордов двигател. С него могат да се превозват до 6 броя пътници.

КОРАБНО ОБОРУДВАНЕ
Фирмата ни е с дългогодишен опит в производството на стандартизирано корабно оборудване за трите корабостроителници в България, както и за кораборемонта.

Можем да го разделим на три основни групи:
Първа група – СТЪКЛОПЛАСТМАСОВО ОБОРУДВАНЕ
Втора група – СИГНАЛЕН И СПАСИТЕЛЕН ИНВЕНТАР
Трета група – ДОКТЕКЕЛАЖНО ОБОРУДВАНЕ

Номенклатурата в тези групи е изключително многообразна и се произвежда изключително по заводски нормали, отраслови нормали или техническа документация на корабостроителните заводи – клиенти на тази продукция.

Всяко изделие съответства на изискванията на БКР (Български корабен регистър).