logo

Космосс ООД

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

Фирма „Комосс” ООД е създадена 2001г. като правоприемник на държавното предприятие, обединяващо МТС Дупница и Овощен разсадник Дупница. В момента фирмата е известна в страната като голям производител на овощен посадъчен материал и като производител на биологично чисти плодове и заленчуци.

Разполагаме със собствени маточни насаждения, разсадника заема площ от 20 дка. Поизвеждат се основните за страната овощни видове – ябълки, череши, сливи, кайсии, праскови и други. В складовата база може да намерите и лозов посадъчен материал, лешници, бадеми, ягодоплодни. От горските видове имаме произведени фиданки бреза, липа, каталпа.

Стремежа ни е да обогатяваме видовия и сортов състав на предлагания посадъчен материал, както и да гарантираме доброто качество. Разсадника има лиценз за производство на посадъчен материал, както и регистрация в БАБХ. От 2013 год стопанството е със сертификат за биологично производство. Сертифицирани са всички сфери на производство – плодове, зеленчуци, посадъчен материал.

Фирмата стопанисва над 100 дка трайни насаждения – орехи, сливи, ябълки, вишни, ягоди. Готовата продукция е органична, намира добър пазар сред любителите на чиста храна. Производствените площи се намират в землището на община Дупница, а близостта до столицата улеснява достъпа до по-големите пазари. Фирмата предлага извършване на консултански услуги в областта на земеделието, изготвяне на технологични проекти за трайни насаждения.

ПРОДУКТИ
Плодове, произведени по биологичен начин: ябълки вишни череши сливи орехи ягоди

КОМОСС ООД произвежда и предлага на пазара разнообразие от био зеленчуци като: лук, цвекло, моркови, спанак, тикви.

Фирма Комосс предлага и посадъчен материал от ягодоплодни , черупкови видове,  лозички, горски видове.