logo

„Кафина 13” ООД

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

История
Кафина е производител на кафе и дистрибуторска компания основана 1991 под името Елиа. През годините Кафина се превърна във водещ вносител на зелено кафе в България. През 1991 Кафина предложи на пазара своите собствени марки кафе Vienna и Mocca предназначени за Ho.Re.Ca.

През 1994/95 Кафина изгради почти наново своето производство като инвестира повече от 1 милион евро в оборудване Probat и пакетираща линия Dorner. През 2001 Кафина представи на пазара своя нов продукт под марката Елиа - кафе на зърна за вендинг и Ho.Re.Ca. От 2004 Кафина въведе успешно принципите на добрите производствени практики и HACCP стандарти.

През 2006 Кафина подписа значим договор за партньорство с втория по големи износител на зелено кафе във Виетнам. През 2008 Кафина увеличи своето портфолио с много различни блендове на мляно вакумирано кафе. През 2008 и 2009 Кафина подписа първите си договори за доставка на различни видове мляно вакумирано и кафе на зърна със собствена марка за големите международни вериги. През 2012 предстои сертификация според IFS&BRC стандарти. Днес капацитетът на фабриката е 500 тона кафе на зърна и 40 тона мляно вакумирано кафе месечно.

Ценности:
Да бъдем коректен и лоялен партньор; Да осигурим отличен продукт над очакванията; Да бъдем значим и успешен представител на българската индустрия.

Философия:
Кафето е повече от нещо за пиене. То ни свързва един с друг и със света. Ние сме страстни за хубаво кафе и нямаме търпение да споделим тази страст с Вас.

Произход на кафето
Кафина доставя зелено кафе от най-големите търговски световни компании и директно от страните производителки. Нашите блендове се приготвят с кафе от 100% гарантиран произход от различни рефиони на света: Южна Америка, Азия, Африка.

Това ни дава предимството да поддържаме отлично качество на продукта, както и да предложим много добри търговски условия за своите клиенти. В нашата компания обръщаме специално внимание на суровините с цел да осигурим непрекъснати доставки през цялата година на кафе с едно и също качество.

Първата стъпка е да проверим кафето още при неговото пристигане. С оглед дългия път на зеленото кафе до България ние сме длъжн да се убедим, че качествотото му не се е компрометирало по време на транспортирането му.

Втората стъпка е да се уверим, че всяка партида отговаря и съответства на желаното от нас качество и вид. Това е задължително условие, за да сме сигурни, че ще предложим на нашите клиенти кафе с еднакви вкусови качества.

Производство
Изпичане на кафето
Това е процеса, чрез който кафето се трансформира, за да се превърне в продукт със специфичен аромат и вкус. Производственият процес се ръководи от професионалисти, за да се гарантира правилното изпичане на кафето и за да се извлекат най-добрите му характеристики. Температурата на изпичане достига 200-220°, като кафето непрекъснато се разбърква. По време на този процес кафето губи между 18% и 20% от теглото си.

Смилане
Деликатен процес, при който кафето се смила с различна едрина в зависимост от вида на приготвянето на напитката.

Опаковане
Нашата пакетираща линия ни дава възможност да предлагаме кафе на зърна в 1кг. и 3кг. опаковки, вакумирано смялно кафе от 250 гр., както и метални разфасовки от 500 гр. Опаковките, които използваме са изработени от специално фолио, което запазва вкуса и аромата на кафето.