logo

Йовчевата къща

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

Комплекс за селски туризъм „Йовчевата къща“ и „Екопарк Елена“ е проект на малък, но сплотен екип, отдаден изцяло на идеята за екологичен и природосъобразен начин на живот, постигнат чрез съчетаване на традиции и съвременни технологии. В рамките на проекта вече са създадени и функционират комплекс за селски туризъм, органична ферма и база за конен туризъм.

Комплексът включва къщите за гости „Йовчевата къща“, „Баба Дана“ и „Докторската къща“ – реставрирани балканджийски къщи, разположени в китната махала Килъжевци, само на 3 километра от центъра на възрожденския град Елена, в подножието на връх Острец, обградена от вековни гори и поляни пълни с билки, гъби и диви плодове, реки с водопади и водоскоци.

Комплексът разполага с 30 места за настаняване, разпределени в уютни спални, обзаведени в старинен стил, с просторни чардаци, механа, лятна кухня с барбекю и пещ, детски кът и басейн. В менюто на гостите са включени традиционни специалитети и екологични продукти от собственото стопанство. В конната база се отглеждат и тренират коне от българските породи: „Каракачански“ и „Източнобългарски“ кон.

Тук предлагаме начално обучение по езда и организирани преходи с коне до природни забележителности и исторически места. На разположение на гостите са още: планински велосипеди, водачи и инструктори, транспорт до близки или отдалечени места.

Екстрите на комплекса включват още: интернет, сателитна телевизия, оборудвана кухня, пране, гладене, румсървиз, закрит паркинг, охрана, лятна градина, собствена етнографска експозиция.