logo

Железен Стил - гр. София

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

Фирмата е специализирана в изработката на изделия от ковано желязо - мебели и аксесоари, огради, парапети, градински мебели, интериорни и екстериорни решения. Моделите са авторски или по идея на клиента. Фирма Железен стил изработва всичко от желязо и се стреми да отговори и на най-изтънчения вкус на всеки клиент. Моделите може да изберете от нашият сайт или по ваши снимки, може би от някоя екскурзия. В цената се вкючва изработка, боя, декоративен завършек, монтаж и състаряване на боята.

С какво се отличават изделията от ковано желязо, изработени от Железен стил

 • високо качество
 • дълготрайност
 • изящност
 • разнообразие и уникалност
 • достъпни цени на предлаганите изделия

Съчетаването на качествата на самия метал с уникалността на ръчната изработка, прави всички изделия от ковано желязо на нашата фирма изключително конкурентни по визия и издръжливост, в сравнение с предлаганите алтернативи на пазара.

Използването на съвременни технологии за антикорозионна защита при допълнителната обработка на металните изделия, ги прави изключително издръжливи на атмосферните и температурни въздействия. Така с минимум средства за поддръжка те запазват своите качества и прекрасен външен вид много години.

Възможността клиента да участва в изготвянето на цялостния проект и дизайн, представяйки своето виждане, е съществено предимство при изготвянето на поръчката. При нас всяка отделна поръчка има своя индивидуалност и носи печата на личния стил и предпочитания на собственика.

Всички изделия от ковано желязо на Железен стил се изработват ръчно, минавайки през ръцете на ковача, което гарантира тяхното високо качество и уникалност. Железен стил предлага на своите клиенти изработка на метални врати по индивидуална поръчка, изключително подходящи за частни домове, хотели, вили и заведения.

Защо да изберем ковано желязо
Лицето на всеки един дом е това, което създава първото впечатление. То се моделира от това, което ни посреща - оградата и вратата на дома. И когато те са не само практични, но и стилни, то тогава привличат винаги погледа и са запомнящи се. Именно такива елементи като огради, метални врати, метални парапети, козирки или решетки изграждат цялостния архитектурен облик на една сграда.

Някои от предимствата на изделията от ковано желязо са:

 • С тях изграждате цялостна завършена композиция. Когато се използват изделия от ковано желязо в екстериора или интериора на дома, те следват една стилна линия, така че елементите да преливат един в друг, създавайки цялостна композиция.
 • Уникално съчетание на дизайн и сигурност. Изделията от ковано желязо са практически вечни, поради характеристиките на желязото - ковкост и здравина.
 • Високо качество на изработка на достъпни цени. Работи се директно с крайния клиент, като се прескача допълнителното оскъпяване по веригата с прекупвачи и дистрибутори, предлагащи подобни изделия.
 • Красиви, издръжливи и лесни за поддръжка. С нанасянето на антикорозионна защита, боядисване с акрилни бои, горещо поцинковане и използване на медна патина или прахово полимерно покритие се постига не само желания старинен ефект, но и отлична защита на изделието от външни въздействия във времето.

Приложение на кованото желязо приложение на кованото желязо
В историята на човешкия бит кованото желязо неизменно присъства още от древността. Обработвайки нажежения метал, майстори ковачи са изработвали различни оръжия, оръдия на труда и изделия за бита. И днес изделията от ковано желязо продължават да са актуални, поради тяхната здравина, качество и красота.

Все по-често се търсят мебели от ковано желязо - легла, спални, столове, маси и др, които са своеобразен акцент в обзавеждането на частни домове, хотели или други обществени заведения. Създаващи старинна и аристократична атмосфера са предметите от ковано желязо и допълнителни аксесоари като закачалки, рафтове и етажерки, цветарници, рамки за огледала, поставки за вино, съдове или портрети, свещници и полилеи.

Много често кованото желязо се използва в комбинация с дърво, което създава неповторимо усещане за уют и старинност. Тази комбинация може да се срещне в градината при направа на беседки, пейки, маси и столове. Използва се също така и при изработване на метални врати или мебели, изработени в съчетание на двата материала.

Изключително изящни и практични, поради качеството на изработка са и изработваните метални парапети за стълбища и балкони. В комбинация на кованото желязо с текстилни материи се изработват по поръчка бутикови люлки, шезлонги или кресла, които впечатляват със своята уникалност.

Разбира се Железен стил предлага класическите продукти от кованото желязо като огради, метални парапети, врати и различни решетки и козирки по фасадата. И когато всички те са изработени в един стил с повтарящи се мотиви, създават усещането за цялостна архитектурна завършеност.

Поддръжка на изделията от ковано желязо
Всички наши изделия от ковано желязо, след като се полират машинно, преминават през обработка с антикорозионно покритие от най-висок клас и боядисване. С това се гарантира висок клас на защита и здравина.

Известно е, че с времето желязото, изложено на външни атмосферни въздействия, корозира. Затова препоръчваме на нашите клиенти за по-добра защита на изделията от ковано желязо, които са изложени на риск от корозия, да бъдат проверявани и при нужда след време допълнително обработвани с грунд, за да се поддържа тяхната устойчивост.

Така може да бъдете сигурни, че ще притежавате здрави и неподатливи на корозия врати или огради, на които да се наслаждават и бъдещите поколения.

Продукти
Фирма Железен стил предлага разнообразие от метални изделия, които се характеризират с изящество, дълготрайност и високо качество. В производството им се използват модерни технологии, които ги предпазват от възникването на корозионни процеси. Това ги прави издръжливи на всякакви атмосферни въздействия и те запазват привлекаления си външен вид и устойчивост с години.

 • Изделия от ковано желязо

Железен стил предлагаме възможност за изработка на богат асортимент на изделия от ковано желязо. Те се създават ръчно и са с гарантирано високо качество и неповторимост. Чрез специални методи за обработка постигаме не само желания от клиента старинен ефект, но и отлична защита от външни въздействия чрез използване на антикорозионно покритие и боядисване.

 • Парапети

Изработваме метални парапети за стълбища, площадки и тераси. Те са необходимо удобство и допълват естетическия вид на външния или вътрешния изглед на всяка сгарада. Възможно е конструирането на парапети в съчетание със стъкло, с иноксови въжета, с ръкохватки от дърво, с хоризонтални струни (квадратни профили или тръби), с вертикални тръби. Когато металните парапети са предназначени за външно монтиране, те се обработват предварително с грунд или са горещо поцинковани. Възможно е да се монтират в извити и прави участъци, като се извършва странично или подово монтиране преди да се постави настилка на пода.

 • Огради

Предлагаме изработка на метални огради от ковано желязо за вашия дом, градина, дворно място, сграда с офиси или хотел. Със своите орнаменти и детйли те създават първото впечатление и са важен аксесоар към цялостния вид на сградата. Изработват се ръчно и по проект на клиента за постигане на желания индивидуален стил. Металните огради се обработват допълнително, за да се избегнат евентуални корозионни процеси и вреднитевъздействия на атмосферните условия.

 • Врати

Предлагаме изработка на метални врати - входни врати, врати за мазета, гаражни и портални врати. Те осигуряват сигурност и безопасност за вашия дом, промишлено помещение, вила, офис или хотел. Допълнителните технологични процеси на обработка ги прави устойчиви на ръжда, корозия и неблагоприятните външни въздействия. Други техни предимства са тези, че те са огнеупорни, добре заключващи се, стилни и лесни за поддържане.

 • Мебели

Те са на практика вечни и имат много здрава конструкция и издръжливост на въздействие. Произведените от нас спални, етажерки, маси, столове, шезлонги, свещници и други изделия допълват хармонично интериора на вашия дом, вила, офис, хотел, придавайки му стил, изисканост и изящество. С използваните детайли и орнаменти те придават неповторимост както на класическото, така и на модерното обзавеждане. Отличават се с високо качество и достъпност на продажните цени. Лесни са за поддържане, а времето и употребата им не оставят следи върху тях.

 • Стъклени витирини и врати

Железен стил предлага изработка на стъклените витрини и врати. Като осигуряват в максимална степен светлина и видимост, те намират все по-широко приложение при оформянето на магазини, офис помещения, банки.

Стъклени витрини
Изработват се от два вида стъкло: флоатно единично с дебелина до 20 мм (за по-голяма здравина то се закалява)и триплекс с дебелина от 6мм до 12 мм (който се напуква при удар, но не се разпада). За външно и вътрешно остъкляване стъклена витрина може да се монтира върху алуминиев профил. Витрините могат да се отварят чрез плъзгане и чрез система тип „хармоника”.

Стъклени врати
Използват се както в интериора, така и в екстериора: за входове на магазини и офис сгради, за баня и спа центрове, за преходни пространства в дома, за складови помещения. Предлагаме различни видове заключвания – подово, горно и странично.

 • Окачени тавани

Те служат не само като декорация на помещението, но и удачно скриват неравности или недостатъци по етажната плоча. Чрез употребата им се подобрява топло- и шумоизолацията на помещението. Металните тавани Gaipel са разглобяеми. Изграждат се от ламели или метални пана и търпят всякакви атмосферни въздействия. Използват се там, където има повече влага, прах или директна слънчева светлина.