logo

Детска кухня

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

Детска млечна кухня „Ам-Ам” е първата и единствена по рода си детска кухня в гр.Бургас, която отваря врати на 31.01.2011 г. Основна цел на заведението е да предложи най-добрата храна за деца от 6 месеца до 3 години.

ДМК “Ам-Ам” има удоволствието да ви уведоми, че всички ястия са приготвяни с вода пречистена по метода на обратната осмоза! Какво всъщност представлява обратната осмоза? При обратната осмоза чешмяната вода преминава през полу-пропусклива мембрана, която чрез своите почти микроскопични пори може да пропусне практически само водни молекули. Всички други по-големи молекули на веществата като соли, пестициди, тежки метали, варовик и нитрати се задържат от мембраната. Водата минава първо през филтър с активен въглен и след това през седиментен филтър, като по този начин се извършва първо филтрация на грубите частици. Осмотичната вода е идеална за приготвянето на храната на бебета и малки деца, тъй като е бедна на минерални вещества, натрий, нитрати и е чиста от микроорганизми. Вкусът на всички хранителни продукти приготвени с осмотична вода е подобрен поради липсата на вещества като варовик и хлор. Правилното и пълноценното хранене на децата е основен приоритет на Първа частна детска млечна кухня „Ам-Ам” и е от първостепенно значение за растящият детски организъм.

Имайки предвид интензивността на този процес и неговото правилно протичане, нашата цел е да доставим с приготвянето на питателна храна, всички необходими хранителни и енергийни вещества. Значението на качествената детска храна е не само да има градивна, енергийна, и стимулираща функция, а и да бъде директен дразнител на вкусовите, обонятелни и зрителни възприятия на детето. Детска кухня „Ам-Ам” има основна цел да предлага храна, покриваща нуждите на интензивно растящия детски организъм, като се имат предвид анатомо-физиологичните особености на децата през периода 6 месеца – 3 години. Менюто, което предлагаме е съобразено с нагласата на хранителния апарат на детето от кашева и млечна храна с фина консистенция към по-разнообразни храни от животински и растителен произход. Ястията са подбрани от “Сборник рецепти и ръководство за здравословно хранене ” Изд. Арбилис 2013.

Сборникът е одобрен от Министерство на здравеопазването с писмо №74-01-106 от 05.09.2013г. като ръководство за внедряване на здравословните принципи в организираното хранене на децата до 3-годишна възраст. Продуктите, от които се приготвя тази храна са от най-високо качество с висока биологична стойност. Балансирани са по витаминен, белтъчен, аминокиселинен е въглехидратен състав и отговарят на всички изисквания за правилно хранене, определени от Института по хранене в България. Технологията на приготвяне се спазва стриктно, като се обръща внимание ястията да са приемливи и смилаеми за организма на детето и да имат вкусови качества, отговарящи на възрастта им.

Правилната кулинарна технология, която използваме, осигурява висока степен на запазване биологичната стойност на храната и нейната абсолютна безопасност. Огромно внимание обръщаме на хигиенните изисквания при приготвяне на детската храна, като стриктно се спазват указанията на Министерството на здравеопазването за дезинфекция и стерилизация. Всички продукти се доставят преди приготвяне и се съхраняват в хладилник. Обработката на месото и зеленчуците се прави непосредствено преди приготвяне с цел запазване витаминното съдържание. Месото се доставя охладено, смила се в деня на влагането и е без консерванти, оцветители и добавки. Храната се доставя в опаковки за еднократна употреба, които отговарят на европейските изисквания за транспорт и съхранение на прясно приготвена храна. Разполагаме със сертификат за качество НАССР и изпълняваме изискванията на тази програма.

Пунктове:

Заявка може да направите всеки работен ден за СЛЕДВАЩИЯ в магазин по ваш избор или на тел:0885/602188. Храната се получава там където е направена заявката.
Своето детско меню може да заявите в един от следните магазини:

 • пункт Ам-Ам -ул.Възраждане №31, Работно време: всеки делничен ден от 10,30ч. до 13,00ч.
 • пункт Ам-Ам – кс.Лазур ул.Юрий Венелин №84, Работно време:Всеки делничен ден от 10,30ч. до 12,30ч.
 • Детски магазин Делфинче -кс.Лазур ул.Перущица №26, Работно време:Всеки ден от 10,00ч. до 18,00ч.
 • пункт Ам-Ам – кс.Братя Миладинови ул.Марица №75, Работно време:всеки делничен ден от 11,00ч. до 12,30ч.
 • пункт Ам-Ам – жк.Възраждане, ул.Патриарх Евтимий №65, Работно време:всеки делничен ден от 10.30ч.до 12.30ч.
 • Пункт Ам-Ам -ул.Княз Борис №57 /Борисовата градина/, Работно време:всеки делничен ден от 10,30ч. до 13,00ч.
 • магазин Коко 1 -кс.Славейков бл.130, Работно време:всеки ден от 09,00ч. до 18,00ч.
 • магазин Коко 2-кс.Славейков бл.144, Работно време:всеки ден от 09,00ч. до 18,00ч.
 • Детски магазин Анастасия-кс.Изгрев бл.161, Работно време:Всеки ден от 10,00ч. до 19,00ч.
 • Детски магазин – кс.Меден Рудник бл.451, Работно време:всеки ден от 10,00ч. до 18,00ч.
 • Пункт Ам-Ам -кс.Меден Рудник бл.252 (на гърба на Агенция “Сватба”), Работно време: всеки делничен ден от 11,00ч. до 12,30ч.
 • Детски магазин “За мен, за мама и за татко” – бул.Стефан Стамболов №43
 • Детски магазин Мики Маус – кв.Сарафово ул.Ангел Димитров 20А
 • Дрогерия кв.Банево – кв.Банево ул.Васил Левски №1
 • Пункт Ам-Ам – гр.Поморие ул.Петко Каравелов №3 / Зад супермаркет Мега/