logo

АКСОН България ООД

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Описание

АКСОН България ООД е дистрибутор на продукти с марката "ELIA". Всички продукти, предлагани под марката „ELIA“, се произвеждат в Гърция – страна с дългогодишни традиции и опит в отглеждането на маслини и производството както на зехтин и продукти от маслини, така и на балсамов оцет.

За нас, водещо правило при развитието на продуктовата гама на „ELIA“, е да предложим на потребителите продукти, отличаващисе с изключително високо качество. Ето защо, винаги внимателно подбираме нашите доставчиции и се спираме единствено на тези, които използват само висококачествени суровини, отглеждани в райони с подходяща почва и климат

ПРОДУКТИ:

Зехтини ELIA EXTRA VIRGIN “AGURELEO”
За изключително кратък период в годината имаме възможност да добиваме този истински дар от природата. Ограниченият срок на събиране на маслините и малките производствени количества са причината той да се предлага в лимитирана серия на пазара.

ELIA Agureleo e Extra Virgin зехтин добит от прясно набрани маслини, откъснати в точно подбран момент, преди достигане на пълна зрялост. Не случайно наричат това маслиново олио „гръцкото злато”, а гастрономите го определят още и като „шампанското” на зехтините.

ELIA EXTRA VIRGIN “TRADITIONAL”
Зехтин ELIA EXTRA VIRGIN “TRADITIONAL” притежава всички качества и предимства, характерни за екстра върджин зехтина, изключително ниската му киселинност (0,2 – 0,5%) обаче, го нарежда сред най-добрите марки в категорията. Извлича се от маслини Коронейки”, известни  не само с ниското си ниво на киселинност, но и с високото съдържание на полифеноли. Цветът, ароматът и вкусът му са невероятни, независимо дали се консумира в сурово състояние (за овкусяване на салати или други готови ястия) или се използва за готвене.

ELIA EXTRA VIRGIN “AROMATIKON”
Висококачествен Extra Virgin зехтин от прясно набрани маслини, характеризиращи се с богат плодов вкус и наситен аромат. Също както останалите видове Extra Virgin зехтин, той се добива изключително по механичен път, чрез студено пресоване, за да се запазят ценните качества на маслината.

ELIA EXTRA VIRGIN "DELIKATOS"
Висококачествен зехтин от прясно набрани маслини, с лек, деликатен вкус и мек, нежен аромат. Обработен изключително по механичен път. Студено пресован.

ЗЕХТИН ELIA POMACE
Изключително мек зехтин, добит чрез смесване на натурален с рафиниран зехтин, който ще обогати вкуса на вашето ястие без да да оставя неприятна миризма. Устойчивостта му на високи температури го прави напълно подходящ за всякакъв вид готвене (включително пържене).

Пасти от маслини
Натурален продукт от прясно набрани маслини, овкусен със зехтин Extra Virgin, притежаващ всички здравословни и хранителни свойства на маслината. Високото качество на специално подбраните съставки превръща пастата от маслини Elia във вкусна и екзотична добавка към всяко ястие. Представена в три различни вкусови комбинации, тя е идеална за: пици, салати, палачинки, сандвичи, макаронени изделия и различни други приложения!

Тепенади
Традиционен Средиземноморски деликатес от маслини (подобен на брускети), овкусен със зехтин Extra Virgin и обогатен с разнообразна гама зеленчуци и подправки. Използва се по същия начин, както и пастата от маслини Elia. Включените в състава сушени домати, чушки, каперси, чесън, риган и други, придават несравним, екзотичен вкус на вашите кулинарни фантазии.

Горчици
Средиземноморските горчици “ELIA” са продукт с изцяло натурален състав. Те не съдържат изкуствени оцветители и са произведени единствено от натурални суровини, съобразени със съвременния средиземноморски модел на хранене. Съставките, използвани при производството и отличаващи горчиците ELIA от обикновенните горчици са: Мед, вместо захар: медът е с богато съдържание на ензими, минерали и витамини, липсващи при обикновената захар.

Балсамов, вместо обикновен оцет: балсамовият оцет има многократно по-силно антиоксидантно действие в сравнение с обикновения винен оцет. Студено пресован “Екстра Върджин” зехтин, вместо обикновени растителни масла: съдържащите се в зехтина мононенаситени мазнини и витамини и свързания с това здравословен ефект са причина „Екстра Върджин” зехтина да бъде предпочитан пред всички други растителни масла.

Балсамов оцет
В днешно време балсамовият оцет е широко разпространен по целия свят, като важна съставка използвана в готварството. Идеално допълнение към зехтина, той е изключително подходящ както за овкусяване на салата, така и за консервиране на зеленчуци или приготвянето на сосове за меса и риба. Изпробвайте го при сотиране, вместо вино. Ще останете очаровани от резултата!

Маслини
Още от древността маслината е известна като плодът на боговете. Широко се е използвала както в готварството, така и в медицината и козметиката. Днес, 5000 години по-късно, тя все още е незаменима добавка към множество ястия и салати. Продължавайки тази Средиземноморска традиция, в разнообразния асортимент на Elia са подбрани най-висококачествени сортове ръчно набрани маслини, отличаващи се с богат и неповторим вкус.

♦ МАСЛИНИ В БУРКАН
♦ ЗЕЛЕНИ МАСЛИНИ С БАДЕМ
♦ ЗЕЛЕНИ МАСЛИНИ С ЧУШКА
♦ МАСЛИНИ "КАЛАМАТА"
♦ ЗЕЛЕНИ МАСЛИНИ "СУПЕР МАМУТ"
♦ ЗЕЛЕНИ МАСЛИНИ "СУПЕР СУПЕР МАМУТ" МАСЛИНИ ВАКУУМ
♦ ЗЕЛЕНИ МАСЛИНИ
♦ НАТУРАЛНИ ЧЕРНИ МАСЛИНИ